Help alcohol
OVER ALCOHOL
Veel meer alcohol
Wij over onszelf
Links
Tips
Gezondheidstips
Wist u dat...
Onderzoek/vragen
Sitemap

 

Een Japans spreekwoord zegt:

Eerst neemt de man een biertje, dan neemt het biertje een biertje en daarna neemt het biertje de man

 

Frederich Nietzsche

Eén glas alcoholica kan het leven in een tranendal veranderen

 

 

 

 

Voorkom schade aan uw persoonlijkheidsstruktuur

In de hersenen beïnvloedt alcohol de manier, waarop zenuwen signalen aan elkaar doorgeven. Zenuwen doen dat met behulp van bepaalde stofjes. Deze stofjes worden overdrachtsstoffen genoemd. Alcohol beïnvloedt vooral de werking van de stofjes gaba en glutamaat. Deze laatste stoffen worden in verband gebracht met schizofrenie en depressie want alcohol blijkt remmende werking te hebben waardoor het de synaptische heropname van glutamaat beïnvloed. Dit is overigens ook het geval met andere drugs. Ook farmaceutische drugs.

 

Voorkom alcoholisme 

De mens heeft door de eeuwen heen naar aanduidingen gezocht om de problemen van alcohol te reduceren. Het mocht niet baten. Na drankzucht en verslaving werd uiteindelijk in het midden van de negentiende eeuw een aanduiding gevonden die hout zou snijden. Alcoholisme is de naam voor drankzucht en verwijst naar een klasse van ziekteverschijnselen van psychische en fysiologische aard. Alcoholisme is een aandoening die alleen te begrijpen valt als we de ontremming incalculeren en de willoosheid terug voeren op de alcoholwerking. Alcohol drinken is deviant gedrag, helaas wordt dat niet meer gezien door artsen, therapeuten en agogen. Zij kijken weg en nemen geen verantwoording meer. Ook zij zijn gebruikers van alcohol en dus kunnen ze niet meer objectief zijn laat staan adequaat handelen. Alcohol en impliciete verslaving zijn daar debet aan. Alcoholisme heeft zo een steeds verder strekkende invloed op de energie en het bewustzijn van de alcoholdrinker en op de kwaliteit van samenleven. Het energie en bewustzijnverlies mond uiteindelijk uit in een totaal gebrek aan initiatief en daardoor een steeds verder afnemende existentie.

 

Voorkom een brouwers lulletje

Een erectie komt tot stand door lokale prikkeling en door prikkels uit het zenuwstelsel. Als gevolg van deze prikkeling stroomt er bloed naar de zwellichamen in de penis. Doordat de afvoer van dit bloed tijdelijk wordt afgesloten, wordt de penis stijf. Na de zaadlozing gaat de afvoer van bloed uit de penis weer open en verslapt deze. Onder normale omstandigheden, als een man seksueel gestimuleerd wordt, zend het brein een boodschap uit naar de penis. Door alcoholgebruik worden die boodschappen verstoord omdat alcohol het brein verdoofd.  Een man heeft erectie problemen als hij geen erectie kan krijgen (brewers droop) of houden die stevig genoeg is om seks te hebben. Alcohol verstoord de normale chemische werking.  Erectie problemen worden ook wel erectiestoornissen of impotentie genoemd.

 

 

Voorkom slachtoffers in het verkeer

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Top
DeNatuurlijkeRoes  | denatuurlijkeroes@live.nl